W tym roku pod ocenę jury oddano 50 potraw. Były wśród nich dania żuławskie, potrawy mięsne, ciasta i nalewki.
Komisja konkursowa miała duży problem z wyłonieniem najsmaczniejszych potraw. Ostatecznie, po długich naradach, najwyżej oceniono: kategoria dania żuławskie - zupę świąteczną Mieczysławy Myk z Rokitnicy, dania mięsna - żuławski pasztet Ewy Lewandowskiej z Pszczółek, dania różne - danie z ryżu Wiesławy Lis z Rokitnicy,ciasta - ciasto ze słonecznikiem Mirosławy Stąsiek z Leszków, nalewki - rajska jabłoń Stanisławy Cirockiej z Babidołu.
Na część artystyczną imprezy złożyła się wystawa grafik oraz koncert Olka Grotowskiego, który przypomniał m.in. piosenki z tekstami znanego wrocławskiego satyryka, Andrzeja Waligórskiego.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?