Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygodę z gastronomią pani Kamila zaczęła w wieku 16 lat....
fot. Fot. Arch. własne

Zagłosuj na Mistrzów Smaku 2017 w powiecie gdańskim

Kamila Dąbrowska, Hotel Górski & Restauracja JB, Pruszcz Gdański

Przygodę z gastronomią pani Kamila zaczęła w wieku 16 lat. Wtedy pracowała w wakacje w ośrodku w Łapinie jako kelnerka. Tak jej się to spodobało, że po gimnazjum wybrała szkołę gastronomiczo-hotelowej . - Lubię kontakt z ludźmi. Stąd ten mój wybór. Jest to ważne w tej pracy. Do każdego klienta trzeba podejść indywidualne. Trzeba wiedzieć jak z nimi rozmawiać. Jeden chce porozmawiać, a drugi chce żeby tylko podejść i przyjąć zamówienie - mówi pani Kamila. Co jeszcze jest ważne w pracy kelnera zdaniem pani Kamili? - W tej branży trzeba lubić, to co się robi. Trzeba być uśmiechniętym i komunikatywnym. Trzeba też umieć sobie radzić z sytuacjami stresującymi. To właśnie do kelnera należy zadanie, by gość restauracji wyszedł zadowolony - dodaje.

Zobacz również

Trwa Festiwal Roślin w Radomiu. Mnóstwo kupujących i zwiedzających [ZDJĘCIA]

Trwa Festiwal Roślin w Radomiu. Mnóstwo kupujących i zwiedzających [ZDJĘCIA]

Wisła Kraków. Anton Cziczkan: Ciężko na to pracowałem, żeby zagrać

Wisła Kraków. Anton Cziczkan: Ciężko na to pracowałem, żeby zagrać

Polecamy

Co? Gdzie? Kiedy? – źródło informacji dot. Pucharu Tymbarku

Co? Gdzie? Kiedy? – źródło informacji dot. Pucharu Tymbarku

Ekspertka podaje idealny czas na seks. Ta godzina może zaskakiwać!

Ekspertka podaje idealny czas na seks. Ta godzina może zaskakiwać!

Co z ciszą wyborczą w drugiej turze? PKW wyjaśnia

TYLKO U NAS
Co z ciszą wyborczą w drugiej turze? PKW wyjaśnia