Zagłosuj na Mistrzów Smaku 2017 w powiecie gdańskim
Kamila Dąbrowska, Hotel Górski & Restauracja JB, Pruszcz Gdański
Przygodę z gastronomią pani Kamila zaczęła w wieku 16 lat. Wtedy pracowała w wakacje w ośrodku w Łapinie jako kelnerka. Tak jej się to spodobało, że po gimnazjum wybrała szkołę gastronomiczo-hotelowej . - Lubię kontakt z ludźmi. Stąd ten mój wybór. Jest to ważne w tej pracy. Do każdego klienta trzeba podejść indywidualne. Trzeba wiedzieć jak z nimi rozmawiać. Jeden chce porozmawiać, a drugi chce żeby tylko podejść i przyjąć zamówienie - mówi pani Kamila. Co jeszcze jest ważne w pracy kelnera zdaniem pani Kamili? - W tej branży trzeba lubić, to co się robi. Trzeba być uśmiechniętym i komunikatywnym. Trzeba też umieć sobie radzić z sytuacjami stresującymi. To właśnie do kelnera należy zadanie, by gość restauracji wyszedł zadowolony - dodaje.