Mistrzowie Smaku. Kto zdobędzie tytuł w plebiscycie? Głosowanie jeszcze do wtorku [GALERIA, PREZENTACJE]
Bar/Jadłodajnia - PAN KURCZAK W PRUSZCZU GDAŃSKIM
W centralnej części Pruszcza Gdańskiego, przy ulicy Chopina, stoi przyczepa gastronomiczna o nazwie Pan Kurczak. Pruszczanie chętnie kupują w niej dania z drobiu. Oferta nie jest szeroka, a raczej konkretna. Osoby głodne jedzą najczęściej pieczone pałki oraz skrzydełka panierowane i smażone. Dużym powodzeniem cieszą się smażone paski z piersi kurczaków, podawane w bułce. Dla dzieci są dania mniej pikantne. - Mój mały biznes dobrze się kręci, bo chętnych do jedzenia kurczaków, przyrządzonych przez nas, nie brakuje - powiedział Tomasz Rutkowski, właściciel firmy. - W gastronomii ważna jest świeżość potraw oraz sposób ich przyrządzania. Nasze wszystkie dania nabierają smaku, mocząc się przez dobę w specjalnej marynacie. W tym tygodniu pojawią się dwie nowe przyczepy z napisem Pan Kurczak. Gdy będą z tego dobre zyski, zbudujemy z czasem nową restaurację z pełną ofertą gastronomiczną. (WAR)