MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nie każdy potrafi dobrze upiec gęś i podać ją na czerwonej...
fot. nadesłane

Powiat gdański: Zagłosuj na ulubionych Mistrzów Smaku! Przedstawiamy uczestników głosowania [ZDJĘCIA]

Wojciech Patrzałka, Żuławski Dwór

Nie każdy potrafi dobrze upiec gęś i podać ją na czerwonej kapuście lub w buraczkach. Jest to jedno ze sztandarowych dań kucharza, Wojciecha Patrzałka. Kucharz ten kształcił się w tym zawodzie, ale pierwszą pracę podjął, jako kelner. Gdy zrobiło się miejsce, trafił do kuchni Żuławskiego Dworu i to on decyduje o jakości dań. Najbardziej lubi przyrządzać tradycyjne dania polskiej kuchni i na takie gotowanie jest największe zapotrzebowanie. - W naszej restauracji odbywają się wesela i różne imprezy rodzinne - powiedział pan Wojciech. - Zależy mi, żeby biesiadnicy otrzymali na stoły jak najsmaczniejsze dania, bo posmakują dobrego jedzenia i wrócą do nas, już beż wielkiej okazji. To najlepsza reklama mojej pracy. Nasi goście lubią domową kuchnię. Często zamawiają karkówkę z kopytkami lub kaczkę po żuławsku, pieczoną w zalewie jabłkowej. W przyszłości chciałbym mieć własną restaurację w gminie Suchy Dąb. (WAR)

Zobacz również

"To nie atrakcja turystyczna, ale zagrożenie" - list i mocne słowa Czytelnika

"To nie atrakcja turystyczna, ale zagrożenie" - list i mocne słowa Czytelnika

Dlaczego odpadliśmy z Euro? Problemy zaczęły się dużo wcześniej

Dlaczego odpadliśmy z Euro? Problemy zaczęły się dużo wcześniej

Polecamy

Te znaki zodiaku zostają najczęściej rozwodnikami. Unikaj ich, jak ognia!

Te znaki zodiaku zostają najczęściej rozwodnikami. Unikaj ich, jak ognia!

Są chrupiące, złociste i znikają w mig. Pyszne placki z twarogu i ziemniaków

Są chrupiące, złociste i znikają w mig. Pyszne placki z twarogu i ziemniaków

Najlepsze drożdżówki z porzeczkami. Poprosisz o dokładkę

Najlepsze drożdżówki z porzeczkami. Poprosisz o dokładkę