Kasze na słodko, kasze wytrawne, np. na słoninie z czosnkiem niedźwiedzim, z koprem i pasternakiem, mięsny gulasz, podpłomyki, wędzony łosoś - tego wszystkiego można było spróbować w weekend w Faktorii podczas pokazów kulinarnych "Jak się dawniej gotowało?"
Odwiedzający mogli na własne oczy i... podniebienia przekonać się, jak przed wiekami gotowano bez kuchenek mikrofalowych, płyt indukcyjnych czy soli.
Faktoria Kultury 2013 [PROGRAM]
Chętni mogli urządzić sobie piknik w nowej wiacie usytuowanej na terenie osady.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?